Milyen az általam tervezett logó?

Igényes és szép

amellett, hogy tetszetős, könnyen megjegyezhető is

h

Szakszerű

mert vektorgrafikus. Minden reklámfelületen megállja a helyét

Stílusos

és esztétikus, ami megkülönbözteti cégét a konkurenciától

A logó tervezés lépései:

A stílus meghatározása

ami a célcsoport kifejezésmódjával azonos

Színpaletta összeállítása

a célközönség izlésvilágát tükrözi

A forma megtervezése

egy leegyszerűsített, megjegyezhető ábra

Milyen logótípusokat tervezek Neked?

1: Szöveges logót

2: Alakzatos logót

3: Vegyes logót

A szöveges, vagy tipográfiai logó egy egyszerű betűkből álló (a cég nevéből álló), szövegesen szerkesztett embléma. Megtervezésük sokszor bonyolultabb a grafikával ellátott változatánál, mert nem áll rendelkezésre más vizuálisan megjeleníthető támpont, csupán a cég neve és/vagy szlogenje.

Az alakzatos logók a legközkedveltebb emblémák. Nem feltétlen a konkrét értékesítendő terméket, vagy szolgáltatást kell megrajzolni, egy leegyszerűsített, stilizált formában, mert szolgáltatás esetén túl bonyolult, sokszor lehetetlen lehet. Színvilágának kialakításánál az adott cég profiljához illő színpalettát állítom össze. Egy egyedi jelzést érdemes bele vinni a motívumba, hogy megkülönböztessük a konkurenciától. Minden logótervezésnél fontos kritérium, hogy nem művészi alkotást kell kivitelezni, hanem szigorú szakmai szempontok mentén kell kitalálni a formát és a színeket. Az elkészült munkának nyomdakész kimenettel kell rendelkeznie, s úgy kell tervezni, hogy egy bélyegzőn, golyóstollon és egy óriásplakáton is egyaránt jól olvasható legyen.

A vegyes kialakítású logó a tipográfiai és az alakzatos logók ötvözete. A leegyszerűsített szimbólikus alakzat a cég betűnevével kerül megszerkesztésre, gyakran, -de nem szükségszerűen- a szimbólum formájába van megjelenítve. Ez a logótípus közkedvelt az újonnan induló vállalkozásoknál. Használatával könnyebben és gyorsabban ki lehet alakítani ismertséget a cég piacra lépésekor.

Megkülönböztető, igényes és felejthetetlen logót szeretnél?